fredag, oktober 20, 2006

Är du katt eller ?

Ibland undrar jag om katternas och mitt nära umgänge är så sunt. Ja, sunt och sunt förresten..det liksom innebörden av ordet normal är ju en diskussion i sig...

Men ibland får jag en liten känsla av att artsgränserna suddats ut litegrann hemma hos oss. Och vem är det som påverkar vem egentligen?

Att tjejerna helst dricker ur kranen är väl inte så märkligt, vattnet där är ju fräscht och porlande. Men att de helst vill gå dit och tvätta tassarna efter sina lådbesök...Undrar hur vanligt det är egentligen? Fröken Purris vill helst inte gå i lådan alls, utan hon föredrar att sitta på kanten av vasken och kissa, helst med kranen rinnande. Jag börjar fundera på om det egentligen nog kanske skulle vara möjligt att lära henne gå på toaletten, om man hade en sådan där barnsits på ringen?


Lilla damen är liksom matte oerhört förtjust i te (jadå, självklart har hon sin "egen" kopp), men det måste vara med mjölk. Det är kanske inte så nyttigt med te för en katt, men i de små mängder som hennes tassdopp ger henne är det nog inte så farligt.


Purris syster TuffSnuff som minsann vet var skåpet ska stå( och inte minst själv hämtar fram godsaker och leksaker ur dem) låter inte vem som helst klappa henne utan både morrar, fräser och kanske t.om lufthugger besökare om de inte faller henne i smaken.Men om nätterna är hon inte så tuff. Då vill hon sova på matte. Matte som egentligen ligger ihoprullad som en boll (eller katt;)) har fått lära sig att sova på rygg. Med en Snuffa utsträckt på sin mage. De mornar jag vaknar utan en tass i munnen och en i örat är lätt räknade.

Purris på sommarlov 2005





1 kommentar:

Anonym sa...

Hei! Er du med på den nyhetsrepotsjen?
Silje