lördag, januari 13, 2007

skrot i generna

Godmorgon kära vänner, eller egentligen är det godnatt. Det här skrivs på sängkanten, på väg ner.

Kunde inte sova så jag kunde lika gärna vara uppe och röja. Och det ska gudarna veta att det behövdes.Av naturen är vi lumpsamlare i vår familj, morfar kastar aldrig någonting, och av allt det jag hittade undangömt i mina lådor och påsar att döma, så gör inte jag det heller. Jag vet inte riktigt var allt kommer ifrån, men precis som morfar så tenderar även jag att samla på mig det som andra tänker slänga. Ibland tar sig sparivern något märkliga uttryck. För när behöver man egentligen tre juicepressar, eller fem vispskålar, varav två är från femtiotalet. Sex påsar med blandad kompott åkte i soporna, bland annat lyckades jag intala mig själv att jag aldrig kommer att vilja sätta upp uringula nylongardiner med spets (gammelmormors) hur praktiskt det än kan tyckas att det fanns fyra, ej heller kommer jag ha nån användning för mammas farmors papiljotter eller en påse strumpbyxor i storlek 48. Men nu är det "hottat".

Det är inte bara det att jag har samlat på mig mig konstiga,onödiga saker, jag har dessutom mycket av allt. Jag har så mycket porslin att jag inte behöver diska på två veckor, och eftersom jag verkar ha sparat alla påslakan jag fått sedan jag föddes så behöver jag bara tvätta sängkläder en gång i kvartalet.

Nu ska jag sova lite. Imorgon ska resten av skiten ut. Men min knappsamling vet jag inte om jag är redo att skiljas från än. Den kan ju faktiskt vara bra att ha. Men två strykbrädor behöver jag inte. Hur kul jag än tycker det är att stryka så kan jag bara använda en i taget.

Det är en farlig sak med att jag flyttar till större- så mycket mer plats att spara och hamstra och samla på. När jag fyller 72 ska jag öppna lumpbod för att dryga ut pensionen. Så egentligen borde jag kanske inte kastat gardinerna. Och vem vet, det går kanske inte att få tag i riktiga papiljotter år 2054, så de borde jag kanske också sparat?

Inga kommentarer: